1997 började Dan och Maria Holmgren rusta upp den gamla bagarstugan på gården. Den gamla vedeldade bakungen murades om och togs åter i drift efter flera decenier av vila. Företaget Trundöbagarn hade bildats. Sedan dess har vi bakat traditionell norrbottnisk mjukkaka och tunnbröd efter recept med gamla anor.

Till en början var produktionen liten och brödet såldes bara i den lokala butiken i Rosvik. Men allt eftersom tiden gått har efterfrågan ökat liksom produktionen. Snart insåg vi potentialen i produkterna och redan 1998 byggdes bagarstugan ut och den gamla vedugnen ersattes av en modern bakugn. Trundöbagarn AB är ett varumärke och skyddat enligt svensk lagstiftning. Otillåten användning beivras. Idag, 7 år efter starten har Trundöbagarn blivit ett aktiebolag och har nu tre heltid- och en deltidsanställd.

Brödet säljs nu i drygt 80 butiker - från Kiruna i norr till Blekinge i söder.
Under sommaren 2003 installerades en ny tunnelugn inköpt i Israel, och bageriet byggdes ut för tredje gången sedan starten. De nya lokalerna är på 140 kvm - vilket ger en total yta på 225 kvm.

För tillfället söker vi nya butiker och/eller grossister i södra Sverige. Intresserade får gärna tag kontakt med oss via telefon/e-post.

 
På långa vilbanor transporteras brödet från bakbord, genom kavling och naggning för att slutligen gräddas.
Dan, Maria, Sven-Olov och Britt-mari heter vi som jobbar på Trundöbagarn AB. Vi är alla bofasta på ön Trundön i Piteå skärgård.