Idag bakar Trundöbagarn tre sorters bröd; rågkaka, hällakaka och tunnbröd. I Norrbotten har dessa brödsorter bakats i generationer och Trundöbagarn bakar efter gamla väl-beprövade recept. Trundöbagarn AB är ett varumärke och skyddat enligt svensk lagstiftning. Otillåten användning beivras. Rågkakan är en klassisk mjukkaka och lämpar sig ypperligt som frukost- eller middagsbröd. Mjukkakan har bakats i över hundra år i de norrbottniska bagarstugorna. Alla har haft sitt eget recept på detta bröd - men rågen har oftast funnits med som en råvara.
Modern livsmedelskunskap säger också att råg i bröd minskar halten av futinsyror - vilka kan hämma upptaget av olika näringsämnen.
Brödet bakas tidigt på morgonen för att vara alldeles nybakt då det når din butik.

Degen består av vatten, rågmjöl, vetemjöl, vegetabiliskt margarin, sirap, skummjölkspulver, socker, jäst, salt och hjorthornssalt.
 

Tunnbrödet är något av norra Norrlands adelsmärke. Det är ett måste till så väl nyplockade grönsaker, sommarens surströmming och höstens löjrom. I dag finns det två sorters tunnbröd att välja mellan - hårt eller mjukt. Sedan gammalt tillbaka har det främst varit det hårda som bakats i byarnas bagarstugor. Vi har därför valt att baka denna ljusa, spröda delikatess.

Brödet bakas på en deg bestående av vatten, rågsikt, vetemjöl, jäst, salt och hjorthornssalt.

Trundöbagarns tunnbröd är nyckelhålsmärkt.
Det senaste tillskottet till vår produktfamilj är Hällakakan. Den yttre likheten med rågkakan är slående, då även Hällakakan är en så kallad "mjukkaka". Skillnaden mellan bröden vad gäller smaken är dock omistlig. Till hällakakan har vi tillsatt anis och fänkål samt potatis - vilka tillsammans ger ett aromatiskt bröd.

Vår Hällakaka bakas av vetemjöl, vatten, sirap, margarin (med emulgeringsmedel E471)), jäst, klippta havregryn, potatisflingor, rågskållning, maltextrakt, salt, kruskakli, vetegluten, emulgeringsmedel (E481), anis, fänkål, bakpulver (hjorthornssalt), mjölbehandlingsmeel (askorbinsyra, enzym)

Vår Hällakaka är en av få mjukkakor som bakas utan mjölk.